Carnati de casa

de alinutzika in Mezel de casa, 7 Dec 2012 | 11414 vizualizari

 

E pentru prima data cand ii fac eu singura, singurica. Adica dupa gustul meu. Si au iesit exact cum mi-i doream: nu plini de grasime, nu cu prea mult usturoi, nu prea afumati, etc, etc. Sunt deliciosi. Nu am facut multi, pentru ca a fost mai mult proba si pt ca prefer sa-i mananc mereu proaspeti. Adica peste 2-3 luni fac iar, pentru ca nu e deloc greu, nici complicat. E extrem de simplu, iar daca mai ai un ajutor, toata treaba dureaza cam o juma de ora.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg carne tocata de porc (proaspata, de la macelarie sau de la tara)
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 capatana mare de usturoi sau 2 mai mici
  • sare, piper (dupa gust)
  • cimbru uscat (dupa gust)-- ii da o aroma ff buna (cam o lingura)
  • boia iute+ boia dulce - dupa gust (1 lingura de fiecare fel)
  • mate de purcel - tinute cateva ore in apa+bicarbonat+otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Pentru ca le-am luat gata tocate, nu a trebuit sa adaug eu grasime deloc, pentru ca aveau deja. Daca cumparati carne simpla, de porc sau vita, e nevoie sa o tocati si sa adaugati grasime proaspata.

Usturoiul tocat si condimentele se adauga dupa gust, apoi se amesteca bine bine.  Cu ajutorul masinariei speciale, umplem carnatii si  ii facem colac. Ii intindem apoi pana a doua zi pe o sfoara sau pe un lemn, intr-un loc mai racoros, ca sa se usuce. A doua zi ii afumam. Eu i-am afumat doar de pe o zi pe alta, ca nu-mi plac prea afumati, nici prea uscati sau tari. Daca ii tineti in congelator, nu e nevoie sa ii afumati decat o zi. Daca ii tineti in camara, afumati-i 2-3 zile.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mamaieelena 1

08.12.2012, 21:18

vin si eu la o portie

alinutzika 1

13.12.2012, 21:21

deja mi s-au "evaporat" simtitor carnatii...cred ca peste putina vreme fac iar.... :_)))

Mihaela11_jo 1

02.03.2013, 19:11

La Multi Ani! de la Aman si multe aniversari fericite alaturi de cei dragi tie

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa afumati - reteta mamei